Waarom je make-up eraf halen en je gezicht reinigen?


Vergeet jij ook weleens je gezicht ’s avonds schoon te maken? Of heb je er simpel weg geen zin of puf meer voor? Oh zo verleidelijk, maar het is echt niet aan te raden. Een gezicht wasbeurtje overslaan blijkt meer schade aan te richten dan je denkt, want dit is wat er met je huid gebeurt.

Shocking: één op de drie vrouwen reinigt haar gezicht niet of wast het alleen met water. Ze denken vaak dat wanneer je geen make-up draagt, je ook geen make-up hoeft te verwijderen en dus geen reiniger nodig hebt. Maar make-up is slechts één van de vele factoren die de huid beïnvloeden. 90% van de huidveranderingen wordt veroorzaakt door externe factoren, zoals bacteriën, luchtvervuiling, UV, zweet en water verwijdert slechts 65% van alle vuil en vettigheid op je gezicht. De rest blijft dan gewoon zitten. Dit zijn de gevolgen wanneer je je huid niet reinigt:

Huidveroudering Make-up blokkeert de aanmaak van nieuwe cellen wanneer je slaapt. Er zitten vaak veel verontreinigende stoffen in die de structuur van je huid uiteindelijk kunnen gaan beschadigen en de productie van collageen in je huid verminderen. Collageen zorgt er juist voor dat je huid gezond, elastisch en zonder lijntjes oogt. Wanneer je je gezicht bedekt met een dikke laag foundation kan het niet meer ademen en wordt je huid droger en ouder. Zeg maar hallo tegen een sinaasappelhuidje op je dertigste!

Doffe, vermoeide huid Tijdens de nachtrust worden jouw dode huidcellen vervangen door nieuwe. In het geval je nog make-up op hebt wordt dit proces verstoord. Het resultaat? Een doffe en droge huid die vermoeid oogt.

Kans op ooginfectie Door het niet reinigen van je gezicht bestaat de kans dat de bacteriën die zich genesteld hebben verplaatsten naar jouw ogen. Dit kan in het ergste geval zelfs leiden tot een ooginfectie.

Puistjes Wanneer jij je gezicht ’s avonds niet schoonmaakt, verstoppen de poriën in je gezicht. Je gezicht bevat meer poriën dan de meeste delen van je lichaam en is daarom ontzettend gevoelig voor het achterblijven van dode huidcellen en het verstoppen van poriën. Make-up zorgt ervoor dat je poriën niet meer kunnen ademen en vol raken met resten achtergebleven mak-up en dat veroorzaakt dan puistjes.

Tips:

  • Raak je gezicht gedurende de dag zo min mogelijk met je handen aan. Je handen komen op heel veel plaatsen en nemen veel vuil mee, vervolgens breng je deze bacteriën steeds weer naar het gezicht wanneer je onbewust je gezicht aanraakt.

  • als je waterproof make-up draagt is de 2-fasen oog make-up remover van Belleza Violetta ideaal, deze is zacht en reinigt effectief.

  • Gebruik de make-up remover alleen voor je ogen en lippen en niet voor de rest van je gezicht, omdat deze op olie basis is, en dat te veel olie is voor de rest van je huid.

  • Reinig je huid 2x per dag 's ochtends als je opstaat en 's avonds voor je gaat slapen met een milk en lotion of een foam.

  • Doe na je reiniging een dag of nacht crème op.

bedankt voor het lezen, heb je nog vragen of wil je advies wat je het beste kan gebruiken qua reiniging neem gerust contact op•

x Nicole

Bron: debbievanweelden

#beauty #reinigen