Oorzaak van puistjes per zone


Heb je vaak last van oneffenheden op je kin? Of verschijnen die nare puistjes het meest op je voorhoofd? We hebben ze allemaal wel eens helaas! De een wat meer als de ander, maar wat zegt de plaats waarop je puistjes zitten precies.

Voorhoofd

Heb je veel stress of veel stress gehad dan slaap je waarschijnlijk ook niet heel goed. Zorg dat je wat meer gaat ontspannen en gun jezelf wat meer rust. Er is ook een link tussen je voorhoofd en je spijsvertering. Probeer de zakken chips even te vermijden zodat de hoeveelheid vet in het bloed wordt verminderd en drink vooral genoeg water. Draag je graag hoeden dat kan ook een boosdoener zijn omdat de stof continu over je huid heen gaat.

Tussen je wenkbrauwen

Puistjes tussen je wenkbrauwen ligt waarschijnlijk aan vet eten en eten en drinken met veel zoetigheid. Ook voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn kunnen de puistjes op deze plek veroorzaken.

Neus

Vieze make-up kwasten kunnen zorgen dat je steeds die puist op je neus terug krijgt. Maar ook stress kan de boosdoener zijn. op de neus bevinden veel talgklieren en als die ontstoken raken door vieze kwasten of doordat je steeds mee-eters uitdrukt kan het gaan ontsteken.

Wangen

Je vieze telefoon tegen je wangen kan zorgen dat er puistjes op je wangen zitten. Het kan ook liggen aan jouw eetpatroon. Eet je te eenzijdig of te weinig groenten? Drink je wel genoeg water overdag? Beweeg je voldoende? Of rook je veel? Dit kunnen allemaal oorzaken zijn van puistjes op je wangen.

Kin en kaaklijn

De kin en kaaklijn is de hormonale-zone. Hormonale veranderingen kun je helaas niks aan doen. maar je kan ze wel verminderen door genoeg slaap, genoeg water drinken en heel goed je huid reinigen. Maar het kan ook liggen aan verstopte darmen. Voor de mannen: ook oude scheermesjes doen niet veel goeds voor puistjes, er blijven veel bacteriën in je scheermesje zitten, dus het is belangrijk om je scheermesje heel goed te reinigen of wegwerpscheermesjes te gebruiken.

Oren

Dit gebied is gelinkt aan de nieren en puistjes op deze plek kunnen een direct teken zijn van uitdroging. Drink veel water en vermijd zoveel mogelijk koolzuurhoudende en cafeïne houdende dranken.

Maar het aller aller belangrijkste is toch je gezicht 2x per dag te reinigen en verzorgen met de juiste producten. Drink voldoende water, eet gezond en slaap genoeg!•

Bedankt voor het lezen!

X Nicole

Bron: puistencoach, grazia, salusi

#beauty #puistjes