De verschillen tussen producten


Wat is het verschil tussen producten van de drogisterij en die een schoonheidsspecialiste verkoopt? Want waarom zou je producten kopen bij een schoonheidsspecialiste als je ze goedkoper en misschien ook nog wel met een leuke aanbieding bij de drogisterij zou kunnen kopen?

In Nederland is de wet zo dat als je werkstoffen gebruikt in je producten hoeft daarvan maar 0.01% procent van de stof er in te zitten en mag je het groot op je product zetten. Bijvoorbeeld Q10 crème. Helaas gebeurt dit maar al te vaak. Dat gebeurt ook vaak bij de producten bij drogisterijen, er zitten werkstoffen in maar zo minimaal en die werkstoffen doen dan eigenlijk niks tot weinig voor je huid. Er zitten wel heel veel andere goedkope werkstoffen in de producten van een drogisterij, zoals minerale oliën. Minerale oliën zijn goedkoop, geur- en kleurloos, het oxideert niet en kan heel makkelijk lang bewaard worden. Sterker nog; vrijwel alle baby-olietjes bestaan vrijwel volledig uit minerale olie. En denk jij dat je geen minerale oliën gebruikt, kijk dan maar eens goed op het etiket: Liquid paraffin, liquid petrolatum, paraffin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil zijn allemaal namen voor minerale oliën. Vaseline (petrolatum) is een zusje, het heeft een wax-achtige structuur en is dus niet zo vloeibaar, maar behoort wel tot dezelfde familie. Het is het hoofdbestanddeel van de beroemde 8-hour cream van Elizabeth Arden’. Door minerale oliën voelt de crème wel erg fijn aan op je huid omdat het een soort van zacht laagje op je huid legt maar verder geen werking heeft want ze bevatten verder geen nuttige stoffen. Vergelijkbare andere opties voor mineralen oliën zijn jojoba of rijstkiem olie. Die wel de huid in kunnen trekken.

Er worden bij drogisterij producten veel besteed aan mooie potjes en flesjes maar ook de reclame van de producten. Daar betaal je dan eigenlijk voor en niet voor wat je op je huid smeert.

Het verschil is dat bij schoonheidsspecialistes producten een vele hogere werking van werkstoffen hebben en geen minerale oliën bevatten. Er geen grote reclames overgemaakt worden. En de schoonheidsspecialiste weet waar ze overpraat en wat er in haar producten zitten qua werkstoffen•

Bedankt voor het lezen.

X Nicole

Bron: biologisch.website, girlscene

#beauty #producten