Waarom is water drinken belangrijk voor je huid?


Wist je dat het menselijk lichaam voor 75% uit water bestaat? Door middel van zweten, plassen en ademen raak je veel vocht kwijt en kan je uitdrogen. Daarom moet je het continue aanvullen om niet uit te drogen. Uitdroging kan voor veel gezondheidsproblemen zorgen maar ook voor huidveroudering.

Water heeft verschillende functies voor ons lichaam. Het zorgt natuurlijk voor een goede hydratatie van de huid maar het zorgt er ook voor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Het zorgt dat stoffen in je lichaam van A naar B verplaatsen als een soort treintje. Zodra het water in je lichaam komt, gaat het treintje rijden en zet het bij al je organen wat water af zodat zij goed kunnen functioneren. De allerlaatste stop is je huid. Dus je kan je voorstellen als dat treintje niet iedere keer op tijd word volgestopt is er niks meer om aan de huid te geven.

Hoe krijg je nog meer water in je huid?

Soms hoor je het nog wel eens zeggen ik heb een ‘vocht inbrengende crème’ helaas kan de crème geen vocht in de huid brengen. Dat zou betekenen dat als we in bad zouden gaan liggen, dat we opzwellen als een spons. Maar we kunnen wel de huid een handje helpen om meer vocht op te nemen van binnenuit. In onze huid zit een stof die we hyaluronzuur noemen. Deze stof trekt het water uit de onderste huidlagen aan en transporteert het tot aan de bovenste huidlagen. Maar naarmate je ouder wordt neemt deze werking helaas af. Om de huid daar een extra handje bij te helpen zijn er behandelingen voor maar ook producten en ampullen met hyaluronzuur erin. Het is geen manier om de huid te vullen maar het is pure voeding. De huid wordt hierdoor gestimuleerd om zelf harder te werken•

Bedankt voor het lezen!

X Nicole

Bron: puurhuid, goedgevoel

#beauty #water