Huidverzorging vanaf welke leeftijd?


Vanaf welke leeftijd moet je beginnen met het verzorgen van je huid? Dat is per persoon verschillend, het ligt er vooral aan wanneer je in de pubertijd komt maar ook wanneer je make-up gaat gebruiken. Maar je kunt nooit te vroeg beginnen!

Als je geen make-up gebruikt, dan kun je in het algemeen aanhouden dat je moet beginnen met het verzorgen van je huid als je in de pubertijd komt. Je kan er niks aan doen dat je huid gaat veranderen, dat hoort er bij. Maar met een goede huidverzorging kun je problemen met de huid wel voor een grootdeel voorkomen, je moet niet denken dat ‘het’ erbij hoort. Het meest voorkomende probleem zijn puistjes en onzuiverheden, die ontstaan doordat de dode huidcellen zich meer gaan opstapelen op de huid en daardoor poriën gaan verstoppen. Dat is ideaal voor bacteriën die ontstekingen (en puistjes) kunnen veroorzaken, dat zijn dus de boosdoeners. het belangrijkste van de huidverzorging is het reinigen van je huid. Wanneer je goed reinigt kan de dag en nachtcrème beter opgenomen worden om je huid te verzorgen. Kies voor een zachte reiniging zoals deze van belleza violeta.

Ga geen speciale producten voor puistjes of acné gebruiken, deze zijn veelte heftig voor je huid en drogen je huid alleen maar uit. Het is belangrijk dat je je huid 2x per dag reinigt. ‘S ochtends als je opstaat en ‘s avonds voor je gaat slapen. Lees hier waarom het belangrijk is om je gezicht te reinigen. Het maakt niet uit of je wel of geen make-up gebruikt, maak altijd je gezicht schoon. Als je wel make-up gebruikt kun je beter een aparte oogmake-upreiniger gebruiken. Daar krijg je je make-up makkelijker mee af en het is beter voor je ogen en wimpers.

Kortom: Begin met het reinigen van je gezichtshuid, verwijder iedere dag je make-up, gebruik een dag en nachtcrème.

Heb je vragen, wil je meer informatie of advies wat je het beste kunt gebruiken, neem gerust contact op•

Bedankt voor het lezen

X Nicole

Bron: femmemagazine

#beauty #reinigen