Deze gewoontes zorgen voor rimpels


Rimpels zijn een onderdeel van het leven en het ouder worden. Je weet best dat je rimpeltjes

kunt verwachten wanneer je ouder wordt. Maar het heeft niet alleen te maken met je leeftijd. Je beauty routine en gewoontes kunnen een behoorlijke invloed hebben op jouw gezicht.

In je ogen wrijven

Door regelmatig in je ogen te wrijven rek je de huid boven en onder je ogen onnodig uit. Op den duur verliest je huid de elasticiteit en wordt deze steeds slapper.

Drinken door een rietje

Net als bij roken, fluiten en andere activiteiten waarbij je je mond tuit, vormen zich rimpels rond de mond. De eerste rimpeltjes ontstaan dan ook vaak rond de mond of ogen. Voorkom het regelmatig tuiten van de mond om dit soort rimpeltjes te voorkomen.

Slapen op je buik of op je zij

Misschien ben je wel eens wakker geworden en viel het je op dat je allerlei vouwen en kreukels in je gezicht had doordat je gezicht op gefrommeld op je kussen lag. Die vouwen en kreukels trekken snel weg als je nog jong bent. Als je ouder wordt duurt het steeds langer voor ze wegtrekken en soms verdwijnen ze niet helemaal. Slapen op je zij veroorzaakt rimpels op je voorhoofd, naast je ogen, op de wangen en boven de mond. Alleen lastig om jezelf te vertellen dat je op je rug moet slapen, kun je het beste op een satijnen kussen slapen, lees hier meer over satijnen kussens het voorkomt de slaap rimpeltjes.

Geen bescherming tegen de zon

Zonnestralen zijn de grootste oorzaak voor veroudering van de huid. Ook al wordt iedereen super happy van als de zon schijnt. Helaas is het slecht voor je huid. Je moet elke dag een SPF (sun protection factor) van minimaal 15 smeren, bovenop je dagcrème. Ook als de zon niet schijnt want er zijn altijd stralingen. De SPF beschermd je huid tegen de UV-A en UV-B stralingen. Door UV-A verouderd je huid, maar door UV-B verbrand je huid.

Geen bril of zonnebril dragen

Fronsen en knijpen met je ogen omdat je het niet ziet of omdat je tegen het zonlicht moet kijken, hoe vaker je het doet, hoe dieper je frons rimpels worden. Met een bril of zonnebril kan je dit in de meeste gevallen voorkomen.

Je huid niet reinigen

Ook luchtvervuiling is van invloed op het verloop van het huidverouderingsproces. In de lucht, zowel binnen als buiten, hangen allerlei schadelijke stofdeeltjes: fijn stoffen tot tabaksrook. Het gaat allemaal op je huid zitten. Vandaar dat het zo belangrijk is elke dag je gezicht goed te reinigen, zowel ‘s ochtends als ’s avonds, en regelmatig je huid scrubben om de dode huidcellen te verwijderen stimuleert de cel vernieuwing en zo neemt je huid veel beter je verzorgingsproducten op. lees hier meer over het reinigen van je huid.

Aan je huid trekken

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt, je ooglid uitrekken om je eyeliner beter aan te kunnen brengen. Niet doen! Je kwetsbare huid rondom je ogen werkt als een elastiekje, door er te vaak aan te trekken gaat de rek er wat uit. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van je oogmake-up doe dit voorzichtig en vooral zonder te veel wrijven. Of je wenkbrauwen hoog optrekken bij het aanbrengen van mascara waardoor je frons rimpeltjes ontstaan•

Bedankt voor het lezen!

X Nicole

Bronnen: plusrubriek.nl / magriet.nl