Het verschil tussen een serum en een crème


Heb je een gezichtscrème of een serum nodig of juist alle twee? En wat is dan eigenlijk het verschil tussen deze twee producten voor je huid?

Wat is een gezichtscrème?

Het gebruik van een gezichtscrème is noodzakelijk in het dagelijks verzorgen en hydrateren van je huid. Je kunt hierbij onderscheid maken in een dag- en nachtcrème. Met een dagcrème bescherm je gedurende de dag je huid tegen schadelijke invloeden zoals luchtvervuiling en de zon. Een nachtcrème is juist om je huid te voeden. Een dag- en nachtcrème zijn onmisbaar in je gezichtsverzorgingsroutine.

Wat is een serum?

Een serum klinkt ingewikkelder dan dat het is. In feite kan het dezelfde bestandsdelen bevatten als een crème, maar dan veel geconcentreerdere basis. Daarom is een serum vaak kleiner verpakt dan een crème, je hebt namelijk maar een heel klein beetje nodig om je huid te voeden. Daarnaast bevat een serum vaak meer actieve bestandsdelen, om specifieke huidproblemen aan te pakken zoals anti-veroudering of extra hydratatie, met een serum kun je je huid geven waar deze op dat moment om vraagt.

Gezichtscrème of een serum?

Nu je weet wat het verschil is, is nu de vraag wel alle twee gebruiken of niet? Een serum dient ter aanvulling op je standaard gezichtsverzorging. Je kunt het serum aanbrengen voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Zo geeft het je huid een extra boost die deze soms nodig heeft.

Moet je altijd een serum en dag- en nachtcrème van hetzelfde merk gebruiken?

De ingrediënten van een serum en crème van hetzelfde merk vullen elkaar aan, om zo het beste resultaat te zien en kunnen geen conflicten tussen ontstaan. Als je daarentegen verschillende merken combineert, loop je wel het risico dat de ingrediënten met elkaar botsen. En het risico is dan op extra huidproblemen zoals roodheid, droge plekjes of juist een onrustige huid.

bedankt voor het lezen

X Nicole

Bron: lasarel.com, tajemnicapiekna.pl

#beauty #verzorging