Een zonnebril belangrijker dan je denkt!


De eerste zonnige dagen zijn alweer achter de rug. Heerlijk dat zonnetje wat op je gezicht schijnt. Zonnebril erbij omdat het leuk staat en soms toch ook wel makkelijk is om je achter te verbergen. Maar waarom is de zonnebril zo belangrijk voor je?

Voor je gezondheid is het echt heel belangrijk dat als de zon schijnt een zonnebril draagt. Een zonnebril geeft namelijk bescherming aan zowel je ogen als de huid daarom heen. De huid rondom je ogen is supergevoelig en een stuk dunner dan de huid van de rest van je lichaam. Volgens onderzoek komt kanker op oogleden steeds vaker voor, en dat kan je voorkomen door het dragen van een zonnebril.

En dan nog iets belangrijks: rimpels! Wat doe je als je in de felle zon kijkt zonder zonnebril? Jep, je gaat met je ogen knijpen. Doe dat maar eens, wat zie je dan? Lijntjes! Door het knijpen met je ogen krijg je sneller rimpels. Wanneer je een zonnebril opzet, zijn je ogen relaxer. Het voelt ook veel fijner en rustiger aan je ogen.

Maar ook je ogen zelf hebben UV-bescherming nodig. Van te veel UV-straling kan je staar krijgen, en het is iets wat zicht opbouwt. Als je dus jarenlang elke zomer de zon in gaat zonder zonnebril, heb je later meer kans op staar. UV is heel slecht voor je huid en ook voor je ogen. Bedenk je ook dat de oogjes van kinderen veel gevoeliger zijn, dus ook bij kindjes de zonnebril op. Waarschijnlijk vinden ze het ook nog super stoer.

Wen je zelf aan als je naar buiten gaat of in de auto stapt dat je een zonnebril meeneemt, want toch stiekem schijnt de zon nog best wel vaak in Nederland!

Bedankt voor het lezen!

X Nicole

Bronnen: cynthia.nl / pinterest