Waarom is het belangrijk om een oogcrème te gebruiken?


Het gebied rondom de ogen is een gevoelige zone. Dus heeft het ook meer verzorging nodig. Behalve dat de huid hier dunner is, bevat de oog contour maar liefst tweeëntwintig spiertjes die continue in beweging zijn. De huid rondom de ogen is vier keer dunner dan de rest van de gezichtshuid. Vanaf ongeveer het 20e levensjaar neemt de collageenproductie al af en vanaf het 25e levensjaar komen de eerste rimpeltjes al tevoorschijn. De huid rondom de ogen bevat minder talgklieren en is sneller droog. Door wind, weer, licht en zon laten ook hun sporen na. Maar ook te weinig slaap en stress tekenen zich af. Door wrijven en schuren bij het verwijderen van de make-up raakt het oog gebied ook nog een zwaar belast. Het verzorgen van het oog gebied beschermt de huid tegen voortijdige veroudering en laat het hele gezicht er jonger en frisser uit zien.

PROBLEMEN VAN HET OOG GEBIED:

  • Rimpeltjes veroorzaakt door het knipperen van de ogen, maar met name het knipperen en knijpen van de ogen tegen de zon en door uitdroging.

  • Kraaienpootjes, dit zijn meestal de eerste signalen van het ouder worden van de huid.

  • Donkere kringen en schaduw onder de ogen. Kringen onder de ogen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld te weinig slaap.

  • Wallen en zwellingen. Het lossere bindweefsel onder de ogen neigt er vaak toe vocht op te slaan. Door de langzamere lymfestroom tijdens het slapen zijn vooral `s morgens zwellingen waar te nemen.

WAAROM GEEN GEZICHTSCRÈME GEBRUIKEN ROND OF OP JE OGEN?

Het is beter om geen gezichtscrème te gebruiken rondom of op je ogen, omdat deze een dikkere structuur heeft waardoor deze niet binnen kan dringen in de huid rondom de ogen. Daarnaast bevat een gezichtscrème vetten die in de ogen terecht kunnen komen en geïrriteerde en gezwollen ogen kunnen veroorzaken. Maar ook je oog make-up blijft minder mooi zitten.

VANAF WELKE LEEFTIJD MOET JE OOGCRÈME GAAN GEBRUIKEN?

Je denkt misschien dat een oogcrème pas hoeft als je rimpeltjes hebt. Maar dat is zeker niet waar. Je mag als twintiger dan misschien nog geen rimpeltjes rondom je ogen hebben maar dat betekent zeker niet dat je geen oogcrème hoeft te gebruiken. Hoe eerder je begint, hoe beter het is want je kan beter preventief werken.

Kortom genoeg redenen om een goede oog verzorging te gaan gebruiken;)

Bedankt voor het lezen!

X Nicole

Bronnen: beautystudio13, bbspakimvannuland

#verzorging #producten #beauty #ogen